Menetelmä

Menetelmä

Neljä erilaista tehokasta pyydystysmenetelmää

Hyttyset ja muut lentävät hyönteiset saattavat olla varsin epämiellyttävä lisä kesänviettoon. Varsinkin märkinä kesinä hyttyspopulaation koko voi kasvaa mittoihin, joka alkaa myös estää meidän ihmisten mukavaa oleilua ulkotiloissa. Järvien ja meren rantojen läheisyydessä, jossa kesäasunnot monesti sijaitsevat, löytyy aina vesilammikoita ja ojia, joissa hyttysen voivat lisääntyä. Hyttysten karkottaminen onkin monesti varsin kinkkinen tehtävä.

Halusimme ratkaista tätä ongelmaa toisella tavalla. Koska karkottaminen on lähes mahdotonta, tehokkain ratkaisu on vaikuttaa hyttysten määrään houkuttelemalla ne toisaalle. Lisäksi tavoitteemme oli luoda ratkaisu jonka käyttö on helppoa, käyttökustannukset pieniä ja huoltotarve mahdollisimman vähäistä.

Mosquito Zapper houkuttelee hyttyset puoleensa

Hyttysten tapa saalistaa perustuu hyönteisten tarkkoihin aisteihin, joiden avulla ne jäljittävät saaliinsa. Hyttyset etsivät uhrinsa uloshengityksestä tulevan hiilidioksidin, ihon lämmön ja tuoksun, sekä valon perusteella.
Mosquito Zapper hyödyntää näitä samoja keinoja hyttysten houkuttelussa. Booster Plus+ Hyttysansassa on 4 tehokasta houkutuskeinoa, joilla taatusti saadaan tuloksia aikaan. Ansa houkuttelee hyttyset puoleensa isolta alueelta (1500m2) ja niiden lähestyessä ansaa tuuletin vetää ne keräysastiaan, jonne ne jäävät loukkuun.

Kun aloitat Booster Plus ansan käytön heti keväällä, saat saalistettua ensimmäisen hyttyspopulaation yksilöitä ennen kuin ne ehtivät lisääntyä. Jatkamalla ansan käyttöä koko kesäkauden ajan, saat aikaan alueella myös pysyvää hyttyskannan pienentymistä.

Mosquito Zapper Booster Plus+ hyttysansan pyydystysmenetelmät

Hiilidioksidi

Ihmisten ja eläinten uloshengityksessä erittämä hiilidioksidi on ehdottomasti tärkein hyttysten käyttämä tapa näiden etsiessä saalista. Useimpien elektronisten ansojen teho jää heikoksi koska houkuttelussa ei hyödynnetä hiilidioksidin vaikutusta.

Booster Plus+ ansassa käytetään hiilidioksidin luomisen Co2 -pulloa, jollaisia käytetään mm. veden hiilihapotukseen hiilihapotuslaitteissa. Pullot ovat hinnaltaan edullisia ja on saatavissa helposti päivittäiskaupan ketjuista ja tavarataloista. Yksi pullon sisältö riittää noin parin viikon käyttöön. Co2 -pullo on myös erittäin turvallinen käyttää, koska siitä vapautuu liitettynäkin vain hiilidioksidia.

Lämpö

Booster Plus+ ansassa on sähkövastus, joka tuottaa lämpöä imitoimaan ihmisen kehon lämpöä. Hyönteiset aistivat lämmönvaihtelut ja hyödyntävät lämpöä suunnistuksessa erityisesti illalla.

Ultraviolettivalo

Laiteen tuottama ultraviolettivalo toimii varsinkin illalla tehokkaana houkuttimena. Hyönteiset eivät voi vastustaa UV-valon taajuutta ja hakeutuvat vaistonvaraisesti valoa kohden. Booster Plus+ lähettää valoa joka puolelle ympärilleen.

Tuoksupatruuna

Hyönteisillä on erittäin tarkka hajuaisti, jota ne hyödyntävä ruoan haussa. Hyttysansassa oleva vaihdettavan tuoksupatruunan Octenol -tehosteaine vahvistaa hiilidioksidin vaikutusta ja parantaa ansan tehoa entisestään. Yksi patruuna kestää pitkään, noin 3-4 viikkoa. Octenol vaihtopatruunoita on saatavilla tavarataloista ja rautakaupoista.